Tip na raňajky I. časť


Viem. Je ťažko začať so stravovaním, ktoré ste si ešte neosvojili. Pravidla viete ale nemáte potuchy ako začať. Prešla som si tým. Zo začiatku som jedla len praženicu a slaninku so zeleninou. A jesť stále to isté dookola? Po 2 týždňoch by ste vajcia už nechceli ani vidieť a Paleu by ste dali zbohom. Budte však vytrvalí. Študujte. Máme veľa publikacií na túto tému. Internet obsahuje veľa informácií. Keď ste aspoň malinko jazykovo zdatný zvládnete ponachádzať rôzne chutné recepty. Alebo stačí inšpirovať sa tu! :)



Prinášam Vám tipy - inšpirácie na správne paleo raňajky!

1. Varené vajíčka s Dusenou zeleninou na masle

2. Zelenina (čo záhrada dala :D) s olivovým olejom + pečená tekvica okorenená grilovaním korením, alebo klasicky soľou + čiernym k.; skúste nakoreniť americkými zemiakmi, alebo údenou paprikou

3. Zelenina (čo záhrada dala :D) + Karfiolová omeleta
Karfiol si večer predtým predvarte. Ráno si ho popražte na masle a pridajte (už v pohári) rozšľahané vajíčka a polejte ním karfiol. Potom postupujeme ako obvykle pri omelete.

4. Cuketové lečo - popražíme cibuľku a preplisovaný cesnak na kokosovom oleji, 
pridáme cuketu a cherry paradajky posypeme oreganom, čiernym k. a soľou, 
chvíľu prudko restujeme a potom prikryjeme a podusíme.

5. Schwarzwaldská šunka + Paradajkový šalát a la Sicília - paradajky nasekáme
 pridáme cibuľku nakrájanú nadrobno,  nasekanú bazalku a pokvapkáme olivovým olejom

6. Zelenina (čo záhrada dala :D) + rybací šalát - konzerva tuniaka v olivovom oleji, 2 vajíčka na tvrdo, červená cibuľa, čerstvý prípadne sušený kôr a petržlen, červená paprika, čierne korenie, soľ. Všetko nasekáme nadrobno zamiešame s tuniakom a okoreníme. 

7. Paleo sushi - riasi nori, omeleta, plátkový kozí syr,
 uhorka a mrkva nakrájaná na rezančeky. Postupujeme ako pri klasickom sushi.  Na riasi dáme omeletu z kraja navrstvíme kozí plátkový syr, zeleninu. Nezabúdajte treba na kraji nechať priestor na zalepenie, keď budeme vytvárať valček.

8. Banánový chlieb (recept) + mascarpone bez laktózy
prípadne si na to dajte maslo, schwarzwaldskú šunku  alebo ovocie :)

9. Avokádo v slaninke + zelenina 

10. Avokádové pesto + na sezamovej/ľanovej placke: 100g sezamu, 100g ľanových semien, 2 cibule, 1 cesnak. Cibuľu a cesnak rozmixuje na pyré. 180g semienok rozmixujeme a 20g necháme v celosti. Zmiešame dokopy a dáme zapiecť na 20minút pri 170C.


Samozrejme posledná (8.) varianta patrí do Sladkého palea :)!

Vaša

zdroj obrázka: www.regentsprep.org

Komentáre